Facebook

Zostaw telefon kontaktowy, oddzwonimy!

zamknij

Zapisz się do newslettera

zamknij

Aktualności

O polskich chmielach
30.07.2019r

O polskich chmielach

Czym byłoby piwo bez chmielu? Choć ten surowiec nie jest głównym składnikiem piwnych receptur, a pełni rolę przyprawy, to w procesie warzenia staje się niemal niezbędny. Wnosi goryczkę, smak i aromat – dziś ciężko wyobrazić sobie dobre piwa bez jego wykorzystania.

Zwłaszcza, że chmielowy świat jest naprawdę bogaty, łącząc odmiany z całego świata – od amerykańskich, przez australijskie, po te pochodzące z Europy. Wśród nich oczywiście znajdziemy cenne chmiele z Polski, o których przeczytacie w dzisiejszym artykule.

więcej
Jak to wymówić? Gose, sour wild ale, pale ale...
3.07.2019r

Jak to wymówić? Gose, sour wild ale, pale ale...

Świat rzemieślniczego piwa wypełniony jest specjalistyczną terminologią. Każdy gatunek, styl, nie wspominając już o składnikach i procesach, może chwalić się nazwą własną. Często sprawiają one trudność nie tylko poznającym dopiero piwowarstwo, ale i doświadczonym znawcom branży. Dziś spróbujemy rozwiać wątpliwości na temat kilku trudniejszych, regularnie przekręcanych terminów.

więcej
Amerykańskie chmiele czyli jakie? Co wnoszą do piwa i o co tyle hałasu?
24.05.2019r

Amerykańskie chmiele czyli jakie? Co wnoszą do piwa i o co tyle hałasu?

Ciężko wyobrazić sobie bogactwo piwnego świata. Setki różnych stylów, od lekkich i łagodnych, po ciężkie i wyraziste. Wykorzystując tylko cztery podstawowe składniki uzyskać można niesamowite efekty. Choć tradycje warzenia sięgają starożytności, kluczowe było powstanie piwnej rewolucji, dzięki której amerykańskie chmiele weszły na salony.

więcej
Cydr z Grudziądza
19.05.2019r

Cydr z Grudziądza

W naszej nowej karcie menu znalazł się Cydr Aksamitny z Grudziądza.

więcej
Nowa karta menu na sezon 2019
18.05.2019r

Nowa karta menu na sezon 2019

Jak co roku w maju zmieniamy nasza kartę menu z tej zimowej, na wiosenno-letnią. Sprawdź, co nowego!

więcej
Sprzątamy las!
12.04.2019r

Sprzątamy las!

Przystanek Tleń inicjatorem sprzatania lasu.

więcej
Przystanek Tleń w Weranda Country
11.04.2019r

Przystanek Tleń w Weranda Country

Artykuł o naszym Przystanku w Weranda Country poleca się do porannej kawy.

więcej
Zimowa kolacja degustacyjna 2019
22.03.2019r

Zimowa kolacja degustacyjna 2019

Mamy już za sobą dwie edycje zimowej kolacji degustacyjnej!

więcej
Płócienne torby z Przystanku
19.03.2019r

Płócienne torby z Przystanku

W naszym Przystanku są już dostępne płócienne torby.

więcej
Dzień porteru bałtyckiego
20.01.2019r

Dzień porteru bałtyckiego

Przez cały weekend 19-20 stycznia 2019 świętujemy w Przystanku Dzień Porteru Bałtyckiego!

więcej
KOLACJA DEGUSTACYJNA 2019
12.11.2018r

KOLACJA DEGUSTACYJNA 2019

Znamy już terminy zimowej kolacji degustacyjnej - w tym roku dwie edycje!

więcej
Medale dla naszych piw
11.11.2018r

Medale dla naszych piw

Srebro i brąz dla naszych piw na Konkursie Piw Rzemieślniczych 2018!

więcej
Czas na gęsinę
7.11.2018r

Czas na gęsinę

"Gęsina na Św. Marcina"

więcej
Nowe menu
28.10.2018r

Nowe menu

Nowe menu na okres jesień-zima

więcej
Odkrywca 2018
27.10.2018r

Odkrywca 2018

Nagroda marszałkowska ODKRYWCA 2018 dla Przystanku Tleń

więcej
Rusza Zielony Targ w Tleniu
27.04.2018r

Rusza Zielony Targ w Tleniu

Już w najbliższą niedzielę, 29 kwietnia, rusza kolejna edycja Zielonego Targu w Tleniu!

więcej
Nowa karta menu
12.04.2018r

Nowa karta menu

Od wtorku 10 kwietnia mamy nową kartę menu, a w niej fish&chips czyli dorsza w chrupiącym, piwnym cieście z frytkami i domowym sosem tatarskim. Pycha! Idealne danie do naszego piwa;)

więcej
Nowość w Przystanku
16.03.2018r

Nowość w Przystanku

Przystankowe piwo dostępne również w tzw. party kegu, czyli 5 litrowej beczółce.

więcej
Przystanek Tleń działa w każdą niedzielę
8.03.2018r

Przystanek Tleń działa w każdą niedzielę

Nowe przepisy zabraniające handlu w niedzielę nie dotyczą placówek gastronomicznych.

więcej
Wiosno przybywaj - Przedwiośnie w Borach
25.02.2018r

Wiosno przybywaj - Przedwiośnie w Borach

Przypomnijcie sobie ten moment, kiedy w końcu odchodzi zima, a na twarzy czujemy pierwszy oddech wiosny. A teraz wyobraźcie sobie, że jesteście w tym momencie w Borach Tucholskich.

więcej
projektowanie stron www