Zamów w Przystanku catering na sylwestrowy wieczór - pomożesz ulubionej restauracji w okolicy i będziej miał wolne ręce na kij - żeby lepiej przepędzić ten szalony, 2020 rok.
więcejW tym roku zamówienie świątecznego cateringu to nie tylko mniej pracy w kuchni, ale również pomoc dla ulubionych restauracji, które zostały pozbawione możliwości przyjmowania gości. Sprawdź nasze propozycje!
więcejGotowy prezent dla bliskich - pyszne, lokalne produkty w świątecznych zestawach.
więcejOd poniedziałku 4 maja, znów można przyjechać do naszego Przystanku. Przeczytajcie, jak się przygotowaliśmy, aby zapewnić Wam bezpieczny pobyt.
więcejNasz Przystanek pozostaje zamknięty od 14 marca 2020, kiedy to dzień wcześniej ogłoszono nakaz zamknięcia hoteli i restauracji w związku z COVID-19. Nie wiemy, jak długo będzie to trwało, ale odpowiadając na Państwa zapytania odnośnie zbliżającej się majówki, mamy kilka bezpiecznych dla nas wszystkich propozycji.
więcejDziś dla odmiany KURIER PIEROGOWY czyli o pierogach a nie o piwie, bo przecież piwo można już zamówić bezpośrednio w naszym sklepie www.browarprzystanektlen.pl
więcejMedale zdobyte na corocznym Konkursie Piw Rzemieślniczych bardzo cieszą. Dlaczego? Co to za konkurs? I z jakimi medalami wróciliśmy do Tlenia w tym roku?
więcejPrzystanek Tleń przystępuje tej jesieni do akcji "Weekend za pół ceny".
więcejJeziora w Borach Tucholskich zaskakują swoją różnorodnością - moje ulubione to Piaseczno - jezioro rynnowe blisko Tlenia, z wodami pierwszej klasy czystości oraz Jezioro Okonińskie, o którym dziś trochę więcej.
więcejDwie główne rzeki Borów Tucholskich - Wda i Brda, znane są z idealnych warunków dla spływów kajakowyh. Przyjrzyjmy się bliżej rzekom w naszych Borach.
więcejMnogość odmian chmielu sprawia, że dziś jesteśmy w stanie uzyskać niemal każdy aromat w piwie, używając jedynie tego tradycyjnego składnika.
Od klasycznych nut ziołowych, przez nowofalowe, owocowe, na eksperymentalnych kończąc. Wybór właściwiego chmielu to niełatwa sprawa, ale jest jeden sprawdzony sposób, który każdemu - tak piwowarowi, jak i smakoszowi piwa - pokaże potencjał danej odmiany.
Są to piwa Single Hop. O tym, co w sobie skrywają, dowiecie się z artykułu.
więcejMiejsca butikowe przeznaczone są dla osób, które cenią sobie spokój i indywidualne podejście do gości. Z racji tego, że zazwyczaj zapewniają niewielką liczbę miejsc noclegowych i są przeznaczone dla mniejszej liczby gości, każdy jest traktowany indywidualnie i z należną uważnością.
więcejCzym byłoby piwo bez chmielu? Choć ten surowiec nie jest głównym składnikiem piwnych receptur, a pełni rolę przyprawy, to w procesie warzenia staje się niemal niezbędny. Wnosi goryczkę, smak i aromat – dziś ciężko wyobrazić sobie dobre piwa bez jego wykorzystania.
Zwłaszcza, że chmielowy świat jest naprawdę bogaty, łącząc odmiany z całego świata – od amerykańskich, przez australijskie, po te pochodzące z Europy. Wśród nich oczywiście znajdziemy cenne chmiele z Polski, o których przeczytacie w dzisiejszym artykule.
więcejŚwiat rzemieślniczego piwa wypełniony jest specjalistyczną terminologią. Każdy gatunek, styl, nie wspominając już o składnikach i procesach, może chwalić się nazwą własną. Często sprawiają one trudność nie tylko poznającym dopiero piwowarstwo, ale i doświadczonym znawcom branży. Dziś spróbujemy rozwiać wątpliwości na temat kilku trudniejszych, regularnie przekręcanych terminów.
więcejCiężko wyobrazić sobie bogactwo piwnego świata. Setki różnych stylów, od lekkich i łagodnych, po ciężkie i wyraziste. Wykorzystując tylko cztery podstawowe składniki uzyskać można niesamowite efekty. Choć tradycje warzenia sięgają starożytności, kluczowe było powstanie piwnej rewolucji, dzięki której amerykańskie chmiele weszły na salony.
więcejW naszej nowej karcie menu znalazł się Cydr Aksamitny z Grudziądza.
więcejJak co roku w maju zmieniamy nasza kartę menu z tej zimowej, na wiosenno-letnią. Sprawdź, co nowego!
więcejArtykuł o naszym Przystanku w Weranda Country poleca się do porannej kawy.
więcejMamy już za sobą dwie edycje zimowej kolacji degustacyjnej!
więcej